Search

img1
img1
img2
img3
img4

Nieuws uit groep 3

Mei 2017

We hebben weer  veel geleerd en gedaan de afgelopen periode.

Alle kinderen hebben inmiddels hun spreekbeurt gehad en mogen nu vertellen over hun lievelingsboek en er een stukje uit voorlezen. De juffen houden ook wel eens een spreekbeurt. Deze keer ging de spreekbeurt van juf over wandelende takken.

Juf had een vaas mee met drie wandelende takken erin. De takken wonen nu in onze klas en hebben veel bekijks. Soms is het wel even zoeken waar ze zitten.

Elke dag bij binnenkomst staat er een verhaaltje op het digibord. De kinderen kunnen daar een som uithalen en die oplossen.

Het verhaaltje gaat vaak over de kinderen zelf en dat stimuleert wel.

Op dit moment zijn we druk bezig met moederdag, maar daar kunnen we niet teveel over vertellen, want dat is nog een verrassing.....


Maart 2017

We zitten nu ongeveer op de helft van groep 3 en hebben weer heel wat geleerd de afgelopen tijd. We kennen nu bijna alle letters en blijven natuurlijk goed oefenen.

In december hebben we vooral een gezellige tijd gehad. Het lokaal was eerst door een aantal moeders in sinterklaassfeer gebracht. Sinterklaas kwam ook op school en dat is toch altijd wel weer spannend. Na sinterklaas is het lokaal weer gezellig gemaakt  voor de kerst. Er waren kinderen die ook geholpen hebben met het versieren van de kerstboom. Onze boom is veel bewonderd en kinderen kwamen tot de conclusie dat onze boom toch wel erg mooi was.

In de klas hebben we een bakje met kaartjes met emoties erop zoals boos, blij, enthousiast, opgewonden etc. Kinderen kunnen als ze het willen een kaartje uitzoeken hoe ze zich voelen en de klas vertellen waarom ze zich zo voelen. De kinderen zoeken regelmatig een kaartje uit het bakje en zo komen er goede gesprekken op gang.

Op dit moment is het thema winter. Ook zijn we gestart met de cito toetsen.

Zo hebben we weer heel veel dingen gedaan de afgelopen periode.