Search

img1
img1
img2
img3
img4

Nieuws uit groep 4-5

Maart 2017, groep 4-5

De lente is weer begonnen en niet alleen buiten maar ook binnen, in het lokaal van groep 4/5 staat er weer van alles in bloei. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de producten, die we straks hopen te verkopen tijdens de Lentefair. Er zijn al veel prachtige dingen gemaakt.

De open dag vond plaats op 15 maart en stond in het teken van de Grote rekendag. Na de geslaagde buddy-activiteit begonnen we in de groep met een rekencircuit, waarbij we fantastische hulp kregen van Tytsje en Carla, de moeders van Afke en Mente. We deden op 7 verschillende plekken allerlei rekenopdrachten waaronder vingertwister, rekenspelletjes op de computer, tafelpuzzels etc. Ook moest je allerlei persoonlijke getallen noteren a.h.v. vragen over je familie, huisdieren en je lichaam. Aan het einde van de dag gingen we raden van wie de notaties waren. Het was een gezellige dag!

Maandag 27 maart zijn we begonnen met Rots en water, onder begeleiding van meester Menno. We doen met hem allerlei oefeningen, op het gebied van sociale vaardigheden, in het speellokaal.

Ook op muzikaal gebied zijn we druk bezig, onder begeleiding van juf Annemarie van het Toanhús, krijgen we AMV lessen. Het zijn erg leuke lessen waar we veel plezier en muzikale energie uit halen.

Ook hebben we weer allerlei zaadjes geplant. Ze staan eerst nog in potjes in de klas, maar zodra de plantjes groot en sterk zijn, zetten we ze in de moestuin op het schoolplein.

Kortom, er zijn niet alleen veel leuke dingen gedaan, maar ook om de komende maand naar uit te kijken!